Tænk i funktioner og få et velindrettet kontor

Kan kontoret hjælpe dig med at nå alt det, du skal, i løbet af en arbejdsdag? Ja, hvis kontoret er opdelt i zoner med forskellige funktioner og fokusområder – fra sociale loungeområder til uforstyrret arbejde ved skriveborde og i mindre mødelokaler. Vi giver her vores bedste tips til, hvordan du kan indrette dit kontor, så du kan være med til at skabe det bedst mulige arbejdsmiljø for dig og dine kolleger.

Indbydende entré og kundeområder

Hvis vi starter i entréen, er det først og fremmest et mødested. Medarbejdere, kunder, leverandører, vareleveringer – alle er velkomne her. Da det er et naturligt sted at snakke sammen, kan der være lidt støjende til tider, og derfor bør lokaler til arbejde, der kræver stilhed og koncentration, helst ligge et stykke væk herfra. På den anden side kan et mødelokale placeres tæt på indgangen, så personalet ikke forstyrres af besøgende, der går rundt i lokalerne.

Så hvordan får du entréen til at se indbydende ud? Ved at tage godt imod dine besøgende. Dette gør du bedst med en bemandet reception, hvor gæster kan blive budt velkommen og guides videre. Har I ingen reception? Så kan I sætte skilte op, så besøgende ved, hvor de skal melde deres ankomst og ikke farer vild. 

Kontakt os for gratis rådgivning

Socialt samvær, møder og sjov i loungen

Lav gerne entréen om til en lounge med indbydende siddemøbler. På den måde kan besøgende såvel som medarbejdere anvende rummet. Ud over at blive brugt til kaffe og socialt samvær er loungen også velegnet til uformelle møder mellem kollegaer og kunder.

Hvis der er plads, er det også en god idé med et legende element, hvor I kan få pulsen op sammen. At bevæge sig og tænke på noget andet fra tid til anden giver glæde og energi samt er med til at øge ens arbejdspræstation. Desuden er et øjeblik med afslappet fællesskab en god mulighed for at opbygge et godt team.

Konferencerum til større forsamlinger

Et stort, klassisk konferencerum er perfekt til kundepræsentationer og bestyrelsesmøder, men med fleksibel indretning kan du få mest muligt ud af rummet: Hav flere små, foldbare borde i stedet for ét stort, så kan det nemt omarrangeres fra traditionelt møde til en konference, en workshop eller et mindre møde. Supplér gerne den væghængte whiteboardtavle med mobile whiteboards til eksempelvis gruppearbejde. Du kan også vælge stabelbare stole, som nemt kan pakkes væk, når de ikke er i brug, for dermed at udnytte pladsen maksimalt. 

Et hybridt og samarbejdsorienteret kontorlandskab

Kombinerer du hjemmearbejde med arbejde på kontoret? Så er et kontorlandskab uden faste siddepladser et godt valg, der giver stor fleksibilitet. Vælg et ledigt bord om morgenen, sæt din computer, og så er du i gang. En åben planløsning er også velegnet til faste arbejdspladser, hvor man arbejder tæt sammen. I begge tilfælde kan du have brug for et afsides mødested i nærheden til hurtige check-ins uden at forstyrre de andre på kontoret. Placér gerne printere og kaffemaskiner centralt –­ for et optimalt flow og effektivitet.

Gør det åbne rum mere personligt 

Tænk trivsel og komfort ind i kontorlandskabet. Opdel med opbevaring og skærmvægge for at skabe personlige områder og brug tæpper og akustikplader til at skabe et behageligt lydmiljø. Suppler med små stille rum eller bokse for at give mulighed for uforstyrrede samtaler. Udnyt også dagslyset – men placer skriveborde og skærme, så lyset falder ind fra den korte side for at undgå blænding og refleksioner.


Mindre arbejdsområder for et bedre fokus

Har I adskilte rum hos jer? Overvej at give medarbejdere, der har brug for ro –eller har behov for en fast arbejdsplads – mulighed for at arbejde der. Afhængigt af størrelse, må der indimellem arbejde flere i det samme rum – så vær opmærksom på, hvem der sættes sammen. Her er det en god idé at sætte dem sammen, som har nogenlunde samme behov for ro og fokus.

En fleksibel kantine kan anvendes mere

Bruger du kantinen et par gange om dagen til at tage en pause og samle ny energi? Står området tomt resten af tiden? Så har du et uudnyttet rum, som med nogle få tilføjelser til indretningen – tavler, vægtekstiler og skærmvægge – med fordel kan anvendes fra morgen til aften. Et fleksibelt rum, der foruden at spise og drikke i, kan bruges til forskellige slags møder såvel som individuelt arbejde.

Tænk funktioner, flow og fleksibilitet

Nøgleordene for en vellykket kontorindretning er funktioner, flow og fleksibilitet. Ved at planlægge, hvad der skal gøres, hvordan folk skal bevæge sig rundt i lokalet, og at visse områder kan bruges til mere end én ting, kan ethvert kontor blive bedre. Opdeling af rummet i zoner med forskellige fokusniveauer – individuelt arbejde, møder og afslapning – er ganske enkelt den bedste måde at skabe plads til alt og alle på kontoret.

Vil du have hjælp til at skabe et velindrettet kontor? Kontakt vores projektafdeling.

FAQ

Indret kontoret i zoner med forskellige funktioner, såsom stille områder til fokuseret arbejde, sociale loungeområder til uformelle møder, og små mødelokaler til privat samtale og brainstorming. Dette hjælper med at skabe et effektivt arbejdsmiljø.

 
Sørg for en bemandet reception eller klare skilte, der guider besøgende. Indret området som en lounge med komfortable siddemøbler, hvor medarbejdere og gæster kan mødes og socialisere.
Brug foldbare borde og stabelbare stole for at kunne omarrangere rummet efter behov. Mobile whiteboards kan også være en god tilføjelse til gruppearbejde og præsentationer.
Brug akustikplader, tæpper og skærmvægge til at reducere støj og skabe personlige områder. Sørg for, at skriveborde er placeret, så dagslyset ikke skaber blænding.
Indret kantinen fleksibelt med tavler, vægtekstiler og skærmvægge, så den kan bruges til møder og individuelt arbejde uden for spisepauserne.