Aflast din krop med en arbejdsmåtte

Aflast din krop med en arbejdsmåtte

Arbejdsmåtter spiller en vigtig rolle i erhverv, hvor folk står meget. Uanset om man arbejder ved et samlebånd, ved kassen i en butik eller ved en pakkestation, er langvarigt stående arbejde hårdt for kroppen. En ergonomisk ståmåtte med stødabsorbering kan gøre en stor forskel.
En person lægger en arbejdsmåtte på plads foran et arbejdsbord

Flere fordele ved arbejdsmåtter

Hvert skridt på hårde gulve belaster kroppen. Når fødderne rammer en hård overflade, opstår der en kædereaktion. Fra fødderne fortsætter påvirkningen opad til knæ, hofter og ryg. Arbejdsmåtter er designet til at mindske påvirkningen og beskytte kroppen mod skader. Gulvene i industri- og lagerlokaler er ofte hårde, og det er en belastning for kroppen. For at forbedre situationen kan man placere ergonomiske måtter i gangene, hvor medarbejderne bevæger sig meget rundt. Måtternes blødhed dæmper påvirkningen.

Det er ikke kun, når du går, at din krop udsættes for stress. Når man står stille i lange perioder på hårde overflader, belastes musklerne ensidigt, og blodcirkulationen forringes. En anti-træthedsmåtte gør det muligt for dine fødder og lægge automatisk at lave mikrobevægelser, der øger blodcirkulationen. Det har en positiv effekt på hele kroppen.

Under foden er der en bred sene, som kaldes plantarfascien. Hvis senen overstrækkes, er der risiko for at udvikle hælspore, som kan være meget smertefuldt. Brug en blød ståmåtte for at reducere belastningen på foden og dermed forebygge tilstanden eller for at lindre smerterne, hvis du udvikler hælspore. Arbejdsmåtter anbefales til alle, der står meget på arbejdet, hvad enten det er i industrien eller på et kontor.

En gladere arbejdsdag 

Hvis man står og går meget, kan det let give hævede fødder og lægge eller alvorlige belastningsskader. Strategisk placerede arbejdsmåtter reducerer risikoen for smertefuldt ubehag. Et sikkert og behageligt arbejdsmiljø fører til en gladere arbejdsplads, hvilket er til gavn for både virksomheden og dens medarbejdere. 

Vælg måtte efter dit arbejdsmiljø

Afhængigt af arbejdsmiljøet er kravene til arbejdsmåtter forskellige. Vælg den, der passer bedst til din virksomhed, for at maksimere dens effekt og hjælpe med at skabe en ergonomisk arbejdsplads. Måtterne er normalt lavet af slidstærk PVC-plast eller gummi, så de holder i lang tid og kan modstå hårdt slid. 

En person står på en arbejdsmåtte ved et sakseløftebord

Industri, produktion, montage og lager 

At gå og stå meget på hårde industrigulve er hårdt for kroppen. Med tiden kan der opstå belastningsskader. Vores stødabsorberende, ergonomiske industrimåtter aflaster kroppen og modstår hård brug. Værksteds- og lagermiljøer har brug for måtter, der også er lette at holde rene og modstandsdygtige over for spild af f.eks. olie, fedt og kemikalier. Måtten kan også dæmpe skadelige vibrationer fra maskiner og vibrerende værktøj.

  • Arbejdsstationer, pakkestationer og arbejdsborde
    Måtter ved arbejdsstationer bør have samme længde som arbejdsbordet. Det er ofte nødvendigt at bevæge sig under arbejdet, og den bedste ergonomiske effekt opnås, hvis måtten dækker gulvet langs hele arbejdsområdet. Skrå kanter minimerer risikoen for at snuble.

  • Svejsemåtter modstår varme
    Ved svejsning og lignende arbejde, hvor der kan opstå gnister, skal måtten være varmebestandig og selvslukkende foruden at give aflastning.
  • ESD-måtter beskytter elektronik
    Elektronik er meget følsomt over for udladninger og kan blive beskadiget ved spændinger helt ned til 100 volt. Nogle gange opstår der gnister, som kan udgøre en risiko i et miljø, hvor der er brandfarlige materialer eller varer til stede. Det er her, ESD-måtter kommer ind i billedet. Et jordingskabel afleder den statiske elektricitet. Sørg for, at måtten har en aflastende effekt for at sikre god ergonomi.

Vådområder og omklædningsrum

Her er det nødvendigt med en gummimåtte med skridsikker beskyttelse for at øge sikkerheden. God dræning er et must, så vandet let kan løbe af. Vådrumsmåtter skal være lette at holde rene og friske for at sikre en god hygiejne. Også her skal måtterne være bløde og behagelige at stå på.

Køkken, restaurant og fødevareindustri 

Når man håndterer fødevarer, er hygiejne altafgørende, så arbejdsmåtter i disse miljøer skal være lette at rengøre. Da gulve let bliver fedtede og våde, er det nødvendigt med god skridsikring for at undgå ulykker. Denne type arbejdsplads indebærer ofte langvarigt stående arbejde, hvilket er trættende for fødder, ben og ryg. En ergonomisk måtte reducerer risikoen for belastningsskader.

En person sidder i et omklædningsrum med fødderne på en vådrumsmåtte
En person er ved at rulle en arbejdsmåtte ud
Mange glemmer at tjekke og udskifte slidte arbejdsmåtter, og det medfører at den ergonomiske effekt forringes.
Michel Andersson, Produktformidler hos AJ Produkter
Hjørnet af en arbejdsmåtte med statisk afleder

Slid på arbejdsmåtter 

Tjek måtterne på din arbejdsplads med jævne mellemrum. Med tiden bliver de slidte og mister noget af deres elasticitet og giver ikke den samme aflastende effekt, som da de var nye. Måtternes struktur bliver også slidt ned, og skridsikkerheden forringes. Arbejdspladsmåtter af høj kvalitet er meget holdbare, men intet holder evigt.

Spørg os til råds 

Hos AJ Produkter har vi stor erfaring med forskellige typer af arbejdsmiljøer. Vi hjælper dig gerne, hvis du har brug for råd og tips til, hvordan du kan gøre din arbejdsplads mere ergonomisk. Kontakt os på telefon, chat eller e-mail for at se, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

FAQ

Få hjælp af vores indretningseksperter

Hos AJ Produkter er vi altid klar til at hjælpe med en indretningsløsning, der er skræddersyet til din virksomhed. Kontakt os, hvis du har spørgsmål om valg af stof, ønsker inspiration eller vil vide, hvilke løsninger der passer bedst til dine lokaler. Så kan vi rådgive om dine muligheder.
Virksomhedstype
Beskriv overvejelser og ønskerBilag
Ved at klikke SEND accepterer du vores persondatapolitik.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik