Forårsrengøring

Forårsrengøring

Der er forår i luften, solen skinner og det er tid til forårsrengøring. Hovedrengøring hænger for mange sammen med denne tid af året og forårsrengøring er især vigtigt på arbejdspladser med mange fællesområder. På arbejdspladsen skjuler snavs og støv sig overalt - på gulvet, i frokoststuen og på reolerne. Med nogle enkle tips bliver det nemmere at holde dine lokaler friske og indbydende og øge arbejdsglæden.

 

Janne Oskarsson er chef hos Total Rent i Halmstad. Med over 30 år i branchen er han ekspert i rengøring, og hjælper store og små virksomheder med rengøring, vinduespudsning, facaderengøring og meget mere. At have det rigtige udstyr er første skridt i retning mod bedre rengøring, ifølge Janne.
- Sørg for at skifte vand, mopper og klude ofte. Brug altid rene redskaber. Ikke en snavset moppe, der har stået i rengøringsrummet i flere år. Et godt tip er at bruge én klud til én overflade. Sørg også for, at du har det rette rengøringsudstyr til jobbet, siger Janne.

Støv af rigtigt

Afstøvning er især vigtigt i foråret, hvor sæsonbestemt lys gør støv og snavs mere synligt. Ved at støvsuge og aftørre alle flader med en fugtig klud reduceres ophobning af husstøvmider og niveauet af allergener på arbejdspladsen, forklarer Janne.
- For at fjerne støv grundigt fra forskellige overflader er det vigtigt, at der bruges fugtige klude. Når støvet på fladerne er fjernet, aftørres dørkarme, radiatorer, vindueskarme og afsatser grundigt efterfølgende, anbefaler Janne.

Effektiv vinduespudsning

At renholde vinduer gør meget for det første indtryk af en arbejdsplads. Foråret er det perfekte tidspunkt til at gennemgå og rengøre vinduerne – tør støv af vinduesrammerne, og vask og tør vindueskarme og -afsatser grundigt. For at polere vinduerne på den bedste måde anbefaler Janne et traditionelt og troværdigt redskab - en simpel vinduesskraber med gummiliste.
- Vinduer bliver pænest, når ruden vaskes og du derefter trækker ned fra oven med en gummiskraber. En vinduesskraber koster ikke meget og vil holde i mange år, siger Janne. Opvaskemiddel kan også bruges til at få skinnende rene vinduer. Brug opvaskemiddel og vand på en klud til at opløse fedt og andre belægninger på vinduets overflade.

Giv gulvet en opfriskning

Gulvet er oftest det, som er mest beskidt efter vinteren. I miljøer, hvor mange mennesker samles dagligt, er det gulvet, der slides mest. Vask med sæbe og vand og husk at tilpasse rengøringsmidlet til underlaget. For meget snavsede gulve, f.eks. i entréen eller på værkstedet, passer et middel til grovrengøring godt. Mindre udsatte gulvflader, såsom kontorer eller mødelokaler rengøres fint med et allround rengøringsmiddel.

Gør køkkenet rent

Janne gør opmærksom på, at steder i køkkenet som f.eks. emhætten eller området mellem fliser og køkkenbord normalt er fyldt med bakterier og snavs. Køleskabet er et sted, der normalt overses, når det kommer til forårsrengøring på arbejdspladsen. Start med at tage alle fødevarer og skuffer ud og tjek datoen på madvarerne. Rengør og aftør med køkkenrengøringsmiddel eller en våd mikrofiberklud.
- Mikrofiberklude har flere anvendelsesmuligheder og giver gode resultater med en lille mængde rengøringsmiddel, siger Janne.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik