Klassisk skolebord eller hæve sænkebord? - vi guider dig til det rigtige skrivebord

Klassisk skolebord eller hæve sænkebord? - vi guider dig til det rigtige skrivebord til eleverne

Når det handler om at skabe et godt og behageligt læringsmiljø for eleverne, spiller møbler en vigtig rolle. Derfor er et af de mest grundlæggende og vigtige elementer i klasseværelset skoleborde. Lad os se på, hvad du skal overveje, når du vælger en skrivebordsmodel, hvilke typer der findes, og hvorfor hæve sænkeborde kan være et godt valg - både for studerende, der har meget energi, og for dem, der har brug for at lade op. 
To kolleger står og pakker på et lager. Den ene er i forgrunden og er sløret. Den anden står med en tapeholder.

Vigtigheden af en ergonomisk pakkestation

Manuel pakning er et håndværk, og hvis det skal udføres så effektivt som muligt, kræver det de rette betingelser. En veldesignet pakkestation reducerer ikke kun risikoen for arbejdsrelaterede skader, men gør det også muligt at udføre opgaverne mere gnidningsfrit.

Når man pakker produkter, kan der opstå foroverbøjede arbejdsstillinger og ubehagelige vridninger i kroppen. I det lange løb kan det medføre belastningsskader, som i værste fald kan være både langvarige og smertefulde. Forebyg arbejdsrelaterede skader ved at vælge ergonomiske arbejdsmøbler.

At vælge de rigtige skoleborde er en vigtig del af at skabe et positivt og produktivt læringsmiljø. Ved at tage hensyn til de studerendes ergonomiske behov og fordelene ved variation og tilpasningsevne kan højdejusterbare borde være et fremragende valg i klasseværelserne.
Jonas Emanuelsson, kategorichef for skole hos AJ Produkter

Fordelene ved hæve sænke skoleborde

Hæve sænke skoleborde er en ideel måde at fremme mobilitet i klasseværelset, hvilket er særligt vigtigt, da forskning viser, at det at sidde ned kan være skadeligt for børns sundhed. Med højdejusterbare borde kan eleverne rejse sig og arbejde, hvis de føler, at de har brug for en forandring, hvilket kan hjælpe med at forbedre deres koncentration. For elever, der har brug for at få afløb for ekstra energi, kan kombinationen af et højdejusterbart bord og en kontorcykel være en god løsning, mens en elev, der har brug for at få ny energi, kan have gavn af at stå op og få gang i blodcirkulationen.

En elev står ved et hæve sænkebord i et farverigt klasselokale

Tip! Du kan bare skifte bordpladen ud

Bare fordi et bord er slidt, betyder det ikke, at hele bordet skal udskiftes. Som regel er det bordpladen, der slides mest, mens stellet har en længere levetid. Kontakt vores kundeservice for at høre, om du kan få udskiftet bordpladen i stedet for at købe et helt nyt bord.

En lærer og 4 elever er i et klasselokale med skolemøbler fra AJ Produkter

Bedre lydmiljø i skolen

Støj og høje lyde kan være stressende og have en negativ indvirkning på koncentrationen hos både elever og personale. Derfor er skoleborde med lyddæmpende egenskaber en nem måde at bidrage til et bedre lydmiljø i skolen.

Hos AJ Produkter har vi to varianter af borde med lydabsorberende bordplader - lydabsorberende HPL (højtrykslaminat) og linoleum. Begge disse varianter reducerer den lyd, der opstår, hvis man f.eks. taber noget på bordpladen eller rammer den ved et uheld. En lydabsorberende HPL-bordplade har en korkoverflade under pladen, som dæmper lyden, mens en linoleumsbordplade har et lydabsorberende materiale under selve linoleumsoverfladen.

Læs akustikekspertens tips

Tip! Ekstra afskærmning

En lydabsorberende prøveskærm eller gulvskærm giver den studerende et afgrænset arbejdsområde, som øger muligheden for fokus og koncentration, når man f.eks. arbejder alene eller har en prøve.

En elev sidder bag en gulvskærm på en kontorcykel
To elever sidder ved skoleborde og arbejder bag hver deres prøveskærm

Har du brug for hjælp til, at vælge? Her er et udvalg af vores mange skoleborde

  1. Bestseller –  Skolebord SONITUS er vores bestseller og et perfekt valg til både små og store skolebørn. Bordet har en plade af miljøvenlig og svanemærket linoleum fremstillet af naturlige og genanvendelige råmaterialer. SONITUS er en serie og fås i mange forskellige modeller og størrelser.

  2. Prisvenlig – Vores rektangulære skolebord BORÅS er en robust og holdbar løsning, hvor du får meget bord for pengene. Bordpladen i højtrykslaminat er nem at rengøre og meget holdbar, hvilket gør den perfekt til både skolearbejde og kreative projekter. BORÅS er en serie og fås i mange forskellige modeller og størrelser.

  3. ErgonomiskADJUST er et manuelt højdejusterbart skolebord til børn i alle aldre og højder. Bordet hæves og sænkes med en praktisk gasfjeder, hvilket betyder, at det ikke behøver at blive tilsluttet en stikkontakt. Det lette design gør bordet nemt at flytte efter behov.

  4. Klassiker – Vores ACCESS skolebord er en klassisk elevpult med låg og praktisk opbevaring. Bordet har en manuelt justerbar højde, som gør det let at indstille for børn i forskellige højder. Lågets design gør det nemt hurtigt at skifte mellem en skrå og en flad arbejdsflade. Bordet er også udstyret med to kroge.

  5. Lyddæmpende – Skolebord SONITUS PLUS er et holdbart bord med en plade med en lydabsorberende membran. Bordpladen bidrager til et bedre lydmiljø i klasseværelset for både lærere og elever ved effektivt at reducere støj og høje lyde. SONITUS PLUS er en serie og fås i mange forskellige modeller og udvalgte størrelser.
Nogle elever sidder ved et bord i et farverigt klasselokale

Hvilke typer skoleborde findes der?

Vores skoleborde findes i en række forskellige modeller med hver deres fordele.

  • Mindre borde er gode til individuel læring og giver hver elev en dedikeret plads til sig selv.
  • Gruppeborde fremmer samarbejdet mellem de studerende. De er ofte store nok til at rumme fire til seks elever, hvilket gør dem ideelle til gruppearbejde.
  • Klapborde giver hurtigt ekstra arbejdsplads, når der er brug for det. Tag dem frem, når du har brug for det, og sæt dem lige så nemt væk igen.
  • Elevborde i forskellige former, f.eks. trapez eller trekant, er designet til at være fleksible. Forskellige bordmodeller kan kombineres, hvilket giver mulighed for flere konfigurationer, der passer til lokalets indretning eller de studerendes specifikke behov.
  • Et lille klapbord med hjul er fleksibelt og nemt at flytte rundt på. Den sammenklappelige bordplade gør det muligt at stable flere borde og dermed minimere opbevaringspladsen.
  • Skoleborde med opbevaring passer ekstra godt til klasselokaler med faste pladser, så hver elev altid har sit eget bord med plads til opbevaring af skolematerialer og små personlige ejendele.
For et par år siden var den klassiske skolepult næsten på vej ud, og der var i stedet brug for opbevaring, hvor eleverne kunne opbevare deres skolematerialer. Men vi har lagt mærke til, at interessen for dem er stigende igen. Det gør det lettere for eleverne at have deres materialer direkte ved bordet, og de behøver ikke at løbe rundt og hente tingene i løbet af timen.
Jonas Emanuelsson, Category Manager for Skole hos AJ Produkter

Opsummering

Når man vælger skoleborde til undervisningslokaler, er det vigtigt, at de er ergonomisk korrekte for de studerende, men også at de bidrager til et godt studiemiljø. Der er mange forskellige typer borde at vælge imellem, alt efter hvad der er behov for. Hos AJ Produkter har vi f.eks. modeller med lydabsorberende plader, skoleborde med egen opbevaring og højdejusterbare borde. Alle skoleborde er testet til brug i et skolemiljø og har slidstærke bordplader, der afhængigt af bordmodellen fås i enten almindeligt højtrykslaminat, lydabsorberende højtrykslaminat eller lydabsorberende linoleum.

En elev åbner sit skolebord for at tage nogle af sine skolematerialer frem

Kontakt os for mere information

Når du er klar til at opgradere dine skoleborde, er vi her for at hjælpe. Kontakt os for at få personlig service og ekspertise, der sikrer, at du får den bedste løsning til dine behov.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik