Gør vinterens udendørsmiljø sikkert

Gør vinterens udendørsmiljø sikkert

Sne, is eller sjap – snart er vinteren her og så gælder det om at være forberedt for hurtigt at kunne gøre virksomhedens udendørsareal sikkert.
– Det er vigtigt at gruse eller salte indgange og trapper så hurtigt som muligt. For der, hvor mange mennesker passerer, er risikoen for faldulykker stor, fortæller Patrik Herskind, driftsleder hos Riksbyggens Fastighetsservice i Halland.

 

Højt på prioriteringslisten står også at sørge for, at vejene til ejendommen er fremkommelige for ambulancer og udrykningskøretøjer.
– Det første skridt er at rydde vejene med traktor eller sneslynge samt at gruse eller salte. Herefter kører du en runde mere og rydder yderligere, forklarer Patrik.

Salt er det mest effektive

Derefter er det tid til at håndskovle trapper, indgange og små stier samt at gruse og salte, hvor det er nødvendigt.
– Jeg forsøger at undgå salt for miljøets skyld, men på bakker og andre stigninger er salt det mest effektive, fortsætter Patrik, og giver tips til, hvordan man kan blande grus og salt i en saltspreder for at få ekstra god effekt.
– Og glem ikke, at dem, der håndterer rydningen, skal have det rigtige udstyr, f.eks. pigsko, så de ikke selv glider eller falder, tilføjer han.

Hold øje med opgaverne

Det gælder om at være ekstra opmærksom og holde øje med opgaverne. Nedfaldende sne fra tage eller lignende og istapper kan betyde livsfare for forbipasserende.
– Gør det til rutine at tjekke tagrenderne, så der ikke hænger istapper. Er der risiko for nedfaldende sne eller is, så afspær fortovet eller vejen. Du skal aldrig selv begive dig op på taget, men overlade det til folk, der er sikkerhedstrænet til arbejde på tage, siger Patrik Herskind.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik