Ryst posen! Gør mødet mere effektivt

Ryst posen! Gør mødet mere effektivt

Arbejdsdagen bliver brugt på utallige møder, der ofte bliver holdt efter samme skabelon i de samme kedelige mødelokaler. Aktive møder kan derimod være langt mere effektive.
To personer holder et møde. Den ene sidder ned og den anden skriver på et whiteboard med hjul.
Du har sikkert allerede modtaget en - eller flere - mødeindkaldelser i dag. Og der er en ganske stor sandsynlighed for, at det er til møder, som ikke kommer til at berige dit liv synderligt. 
 
Der findes en uskik på mange arbejdspladser med at indkalde til møder om stort og småt. Der er ofte ikke tænkt videre over, hvad mødet skal udmønte sig i, og da møderne er henlagt til de samme kedelige og uinspirerende mødelokaler, når man sjældent frem til nye løsninger, der bobler af kreativt overskud.
Line Ullmann er selvstændig facilitator og underviser i effektive møder. Hun har et klart budskab: Vil du have mere effektivitet ud af dit møde, så gør det aktivt. 
 
“Vi husker bedre og engagerer os mere, hvis vi er aktive. Jo mere du kan aktivere folk, jo mere vil de huske fra mødet. Højere aktivitet giver større udbytte.”
Fire personer holder et møde i et lyst mødelokale med papirer og en computer

Mange spildte arbejdstimer  

Line Ullmann fortæller, hvordan man i mange virksomheder holder møder efter den samme skabelon, og at man sjældent får et stort udbytte. Det betyder i sidste ende rigtig mange spildte arbejdstimer. 
 
“Med en ordentlig forberedelse kan man i stedet holde møder, der i langt højere grad aktiverer mødedeltagerne,” siger hun og uddyber. 
 
“Man skal i første omgang anerkende, at folk gerne vil involveres, og så kan det give effektive og inspirerende resultater, som man kan tage med sig videre.”
Line Ullmann giver her inspiration til, hvordan du kan holde aktive møder og få et større output. 
 
Du kan læse mere på hendes hjemmeside, lineullmann.dk.

FAQ

Møder kan gøres mere effektive ved at aktivere deltagerne, f.eks. gennem walk 'n talk, tavlemøder og fysiske evalueringer. Det handler om at bryde den traditionelle mødeskabelon og skabe mere engagement.
Et tavlemøde er et møde, hvor deltagerne står op omkring en tavle og bruger visuelle hjælpemidler som post-its til at brainstorme og dele idéer. Det øger interaktionen og kreativiteten.
Fysiske øvelser som lette stræk eller yoga kan holde energien oppe, mindske stress og forbedre deltagernes fokus og engagement under mødet.
Møder udenfor kan give frisk luft, ændre omgivelserne og inspirere til nye ideer. Naturen kan fungere som en kilde til kreativitet og engagement.
En 'icebreaker' er en kort aktivitet, der får deltagerne til at slappe af og blive mere engagerede. Det kan være en strækøvelse eller en kort samtaleøvelse, der bryder isen mellem deltagerne.
Walk 'n talk møder er effektive, fordi de kombinerer fysisk aktivitet med diskussioner. Det forbedrer blodcirkulationen, reducerer stress og fremmer kreativitet, hvilket kan føre til bedre resultater.
For at undgå ineffektive møder, bør man sikre en klar dagsorden, holde mødet tidsbegrænset, og inkludere aktiviteter, der aktiverer alle deltagere. Fokuser på konkrete mål og opgaver for at sikre, at mødet fører til handling.
Møder kan gøres mere kreative ved at ændre det fysiske miljø, bruge visuelle værktøjer som whiteboards, og inkludere brainstorming-sessioner, hvor alle idéer er velkomne. Icebreakers og nye formater kan også hjælpe med at frigøre kreativiteten.